57 نکته مهم در مورد کمردرد | کلینیک درد کمر | مرکز درمان قطعی کمردرد

0 79

 

 

همه چیز در مورد کمردرد با مدیر کلینیک درد کمر جایروس

 

اگر شما کمردرد دارید بدانید که تنها نیستید.کمر درد یکی از شایع ترین بیماری های انسان بوده  و تنها سردرد از آن شایع تر است.

85 درصد از افراد در طول زندگی خود دچار کمردرد میشوند که بسیاری از افراد به کلینیک درد کمر مراجعه می کنند.اگرچه کمردرد در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد ولی بیشتر در سن 30 تا 50 سالگی اتفاق می افتد .

بعضی از افراد درد ناخوشایندی را تجربه میکنند که سریعا بهبود می یابد در حالیکه دیگران دچار درد شدید دراز مدت می شوند.به دنبال درمان سریع و صحیح برای کمردرد ریسک عود کردن بیماری کاهش می یابد. همچنین زمان بهبودی سریعتر میشود و همچنین مهمتر از همه با کاهش تاثیر کمردرد به شما این امکان را می دهد که به انجام کارهای مورد علاقه خود ادامه دهید.بروز کمردرد در قشر فعال جامعه همه ساله موجب مشکلات و آسیب های فراوان اقتصادی می شود.

دلایل بسیار زیادی  باعث ایجاد کمردرد می شوند و ساختارهای مختلفی میتوانند مسئول این درد باشند .

در صورت ایجاد ضایعه و درگیر شدن عناصر حساس به درد مثل عضلات،تاندون ها،لیگامان ها،مفاصل،اعصاب نخاعی و ریشه های آنها،عروق خونی و طناب نخاعی به هر دلیلی، احتمال ایجاد درد وجود دارد که ممکن است در همان ناحیه یا نقاط دورتر به شکل دردهای تیرکشنده احساس گردند.

با این حال مهم است که به یاد داشته باشید ممکن است بیش از یک عامل مسبب کمر درد شما باشد، به همین دلیل ارزیابی دقیق و صحیح توسط یک فیزیوتراپیست مجرب ضروری است.


عوامل خطر

کلینیک درد کمر و کمردرد

عوامل زیر خطر ابتلا به کمردرد را افزایش می دهد:
– سن : در افراد با سن بالاتر و آمادگی جسمانی ضعیف تر (عدم حمایت ستون فقرات توسط عضلات ضعیف کمر و شکم) شایع تر است
– وزن
– ارث : متاسفانه برخی از علل کمردرد مثل فتق دیسک میتواند زمینه ژنتیکی داشته باشد
– نژاد : پوکی استخوان بیشتر در خانمهای سفید پوست اتفاق می افتد
– سیگار: مصرف سیگار و دخانیات میتواند از گردش خون پایین ستون مهره‌ها کاسته و سبب تحلیل دیسک‌ها شود. در این حالت مواد خوراکی مناسب به دیسک نمی‌رسد. سرفه ناشی از کشیدن سیگار هم سبب کمردرد میشود . هم چنین سیگاری‌ها ترمیم‌های کندی دارند به همین سبب درد کمرشان طولانی‌تر میشود .
– بیماریهای دیگر: مانند تورم مفاصل و سرطانها هم میتوانند کمردرد ایجاد نمایند.
– شغل: در صورتیکه مجبورید اجسام را بلند کنید، هل دهید یا آن‌ها را بکشید در وضعی که ستون فقرات شما انحنا پیدا کرده است احتمال دارد کمردرد بگیرید. هم چنین در صورتیکه پشت میز کار میکنید تمام روز را نشسته اید و قدم نمی‌زنید احتمال دارد کمردرد بگیرید.


کلینیک درد کمر
مهمترین علل درد های کمری عبارتند از :

 

* شایع ترین ناحیه درد های کمری در قسمت پایینی کمر است.مهمترین علل به وجود آمدن این نوع کمردرد که حدود 90 درصد مشکلات کمر را شامل میشود به شرح زیر است:

. کشیدگی عضلانی
. پارگی عضلانی
. آسیب به مفاصل بین مهره ای
. بیرون زدن یا لغزش دیسک بین مهره ای
. انحراف ستون فقرات به یک سمت
. آرتروز
. تنگی مجرای نخاع
. شکستگی ها و در رفتگی ها
* درد کمر ارجاعی (مثل مشکل در دستگاه گوارش )
* درد کمر ناشی از بی تحرکی (شغل)
* درد کمر ناشی از وجود تومور(تومورهای ناحیه ستون فقرات)
* درد به دلیل وجود عفونت و یا التهاب(بیماری های عفونی که موجب کمر درد میشوند:استئومیلیت حاد و مزمن،عفونت قارچی،سل،عفونت حاد فضای دیسک و تب مالت)*(بیماری های التهابی که باعث کمردرد میشوند:آرتریت روماتوئید،اسپوندیلیت آنکیلوزان،بیماری بهجت،سندروم رایتر)
* درد کمر با منشا عروقی(اختلالات انسدادی)
* درد کمر با منشا روحی-روانی که با ارجاع بیمار از متخصص مغز و اعصاب به روانپزشک تشخیص داده میشود.

مهمترین علل درد های کمری به شرح زیر است:

*پیچ خوردگی و کشش : یکی از شایع ترین علل کمردرد خستگی ناشی از فعالیت زیاد عضلات است.در این حالت فیبرهای عضلات و لیگامان ها تحت کشش بیش از حد قرار گرفته و آسیب می بینند.

*بیرون زدگی دیسک : یک دیسک بین مهره ای زمانی بیرون زدگی می یابد که مرکز ژله ای آن به حلقه خارجی فشار وارد کند . زمانی که بیرون زدگی به سمت کانال نخاعی باشد , فشار بر روی شبکه عصبی باعث بروز درد میگردد.

*پیر شدن دیسک بین مهره ای : با افزایش سن دیسک بین مهره ای آب خود را از دست داده و چروک می شود .حتی در بعضی از موارد کاملا نازک شده و مهره ها روی هم قرار میگیرند  که در این حالت به درد و خشکی ایجاد شده آرتروز اطلاق میشود .از مفاصل مهم دیگری که در کمر دچار آرتروز میشود مفاصل فاست میباشند.

 

کلینیک کمردرد

 


 

درمان :

در کلینیک درد کمر اولین کار در مواجه با کمردرد تشخیص درست دلیل ایجاد درد کمر می‌باشد. از آنجایی که دلیل بیشتر کمردرد‌ها مشکلات عضلات و لیگامانها (کمردرد غیر اختصاصی) می‌باشد. در بسیاری از موارد ، درد در مبتلایان به کمردرد با درمان‌های غیر اصولی و یا حتی بدون درمان هم؛ (با گذشت زمان) التیام و بهبود می‌یابند ولی خطر مزمن شدن و عود مجدد (بدون درمان درست و اصولی) همواره وجود دارد.
از طرفی احتمال دارد دلیل کمردرد چیزی جز مشکلات بافت نرم (کمردرد غیراختصاصی) باشد که احتیاج به تشخیص درست و درمان‌های تخصصی خاص خود را دارد.

در بسیاری از موارد ترکیبی از درمان ها به رفع مشکل کمک کرده و موجب میشوند فرد بتواند فعالیت های خود را از سر بگیرد.

کلینیک درد کمر فیزیوتراپی

اولین قدم

در اولین قدم می بایست دلیل کمردرد معلوم شود ، و هر دلیل بطور اختصاصی درمان شود. درمان بدون تشخیص درست احتمال دارد عواقب وخیمی را بدنبال داشته باشد. هر گاه کمردرد شما همراه با علایم زیر باشد؛ آن را جدی بگیرید و برای تشخیص و درمان درست به پزشک متخصص مراجعه نمایید:

الف) نشانه‌های مرتبط به فشار روی اعصاب (سیاتیک و فمورال):
-کمردردی که به ران، ساق، یا پاها تیر می‌کشد.
-وجود علایمی مانند گز گز، مور مور و بیحسی در اندام تحتانی (ران تا پاها)
– احساس کاستی و کوچک شدن در عضلات
-بی اختیاری ادرار

ب) نشانه‌های مرتبط به بیماریهای جدی زمینه‌ای
-تب
-ضعف همگانی بدن
-کاهش وزن
-خشکی درازمدت صبحگاهی
-درد پیشرونده و فقدان التیام و بهبود نشانه‌های تا یکماه بعد
-درد در دیگر مفاصل
– در صورتیکه کمردرد با هر یک از مشکلات زیر همراه باشد بایستی به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید:
– سن بالا
– معلولیت
– سابقه سرطان
– سوانح
– مصرف طولانی مدت کورتون

در بحث تشخیص ،باید با توجه به شک به هر کدام از علل ایجاد کمردرد,پس از شرح حال و معاینه دقیق سراغ پاراکلینیک(رادیوگرافی, ام آر آی, سی تی اسکن, اسکن استخوانی, میلوگرافی, آزمایش خون) رفت. اشتباه رایج در این مورد ، انجام سریع پاراکلینیک (مثل سی تی اسکن) ؛بدون توجه به شرح حال دقیق بیمار و معاینه کامل؛ و قضاوت فقط بر اساس پاراکلینیک می باشد.
پس از تشخیص دلیل کمردرد، درمان متناسب با دلیل قید شده ، آغاز میشود بعنوان نمونه چنانچه سل یا تب مالت عامل ایجاد کمردرد باشد باید درمان آنتی میکروبیال خاص خود آغاز شود.

و اگر فتق دیسک دلیل ایجاد کمردرد باشد، بطور معمول اول درمان غیر جراحی (دارویی، فیزیوتراپی، ورزش درمانی) توصیه میشود. در فتق دیسک، در صورتی که علائم و نشانه های زیر وجود داشته باشد, جراحی درمان متناسب می‌باشد:
-تحلیل رفتن و فلج عضلات
-بی حسی پیشرونده
-بی اختیاری ادرار
پس در هر کمردرد، راه اندازی سریع فرد بیمار و اجتناب از استراحت مطلق (بالای دو روز) توصیه میشود.

استراحت درازمدت در کمردرد، سبب نامطلوب‌تر شدن نشانه‌های در آینده میشود. آغاز زودهنگام تمرینات ورزشی ویژه کمردرد, کلید جلوگیری از مزمن شدن و عود کردن درد کمر می‌باشد.
تجویز زود هنگام و فاقد درد ورزشهای خاص در بیماران کمردرد سبب بهبودی تندتر و کاهش عارضه‌ها و جلوگیری از مزمن شدن و عود بیماری میشود .

بعنوان نمونه بی حرکتی در انسان‌های با فتق دیسک در آینده عوارضی همچون ایجاد کمردرد با علتهای دیگر (مثل مشکلات مفصل ساکروایلیاک، نقاط ماشه ای در عضلات گلوتئال و …) را بدنبال خواهد داشت و در بخش زیادی از بیماران با فتق دیسک طول کشیده در حقیقت این عارضه‌ها دلیل درد می‌باشند، نه فتق دیسک!

پزشک متخصص و فیزیوتراپیست مجرب می توانند در مورد تطابق فعالیت ها به منظور تسریع روند بهبودی راهنمایی های خوبی به شما ارائه دهند.

مسکن ها و ضد التهاب های غیر استروئیدی به کاهش التهاب و درد کمک می کند. برخی دیگر از داروها به کاهش حساسیت اعصاب و بهبود انتقال پیام عصبی کمک می کنند.

طبق آخرین مقالات “درمان اساسی در شایع‌ترین نوع کمردرد فیزیوتراپی می‌باشد.”


بسیاری از مواقع علایم کمردرد و درد سیاتیک علیرغم یافته های ام آر آی مبنی بر دیسکوپاتی خصوصا در سنین بالا ,میتواند ناشی از گرفتگی و اسپاسم عضلات و آرتروز باشد.تشخیص درست علت واقعی کمردرد و درد سیاتیک شما نیاز به مراجعه به متخصصین مجرب در کلینیک درد کمر دارد.در ضمن در کلینیک درد کمر متخصصین ما به پاسچر صحیح و ناصحیح و مشکلات ناشی از آن توجه ویژه ای دارند

رویکرد متخصصین در کلینیک درد کمر پلکانی است یعنی در ابتدا درمانهای ساده در نظر گرفته می شود اما در صورت عدم مشاهده پاسخ مناسب درمانهای طبی پیشرفته تر مدنظر قرار میگیرند.متخصصین کلینیک درد کمر  توانایی ارائه طیف وسیعی از درمانها شامل فیزیوتراپی,تزریقات و جراحی را دارن. همین امروز با یک متخصص کمردرد تماس بگیرید و اولین قدم را در جهت کاهش درد و بهبود سلامت خود بردارید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.